Coaching

Wanneer ga je naar een coach of een psycholoog?


Coaching is een bewezen en geaccepteerde vorm van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De coach stelt zich op procesbegeleider, facilitator, adviseur en sparringpartner.
Door kritieke situaties samen te bespreken krijg je meer zicht op de effecten van je eigen gedrag en opstelling. Je vergroot je zelfbewustzijn en leert binnen een veilige omgeving te experimenteren met nieuw gedrag.

Wat levert het je op

Het ontwikkelen van nieuwe eigenschappen en inzichten (Wie ben ik? Wat kan ik? Wat doe ik?) Wie zijn we? Wat kunnen we? Wat willen we? 

Het overwinnen van bepaalde angsten en overtuigingen(bv. grote groepen mensen, niet goed genoeg zijn, op iemand afstappen, nieuw product introduceren) 

Het ontdekken van nieuwe richtingen (een nieuwe baan, andere visie of iets totaal anders doen dan tot nu toe).

Doordat je zelf wordt aangezet tot nadenken stimuleert coaching het nemen van verantwoordelijkheid en vergroot je daarmee je zelfsturend vermogen. Je vindt antwoorden op de vragen die je hebt en bedenkt zelf oplossingen voor lastige situaties. Dit maakt je ook weerbaarder voor de toekomst.

Een kortdurend traject

Ieder coach traject is maatwerk. Samen met je coach bepaal je welk traject het beste bij jou past. Een coach traject is een persoonlijke investering en vergt dan ook inzet en veranderbereidheid van jouw kant.

Doel- en resultaatgericht

Iedere sessie eindigt met een actieplan: Wat ga je doen, en wanneer en hoe? Op deze manier zal je hetgeen we besproken hebben gedurende de sessies ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen. Op korte termijn ervaar je hierdoor een daadwerkelijke verandering in jouw dagelijkse leven.

Tests en vragenlijsten

Om meer zicht te krijgen op factoren die je gedrag en keuzes bepalen, kunnen wij tests en vragenlijsten inzetten die voor jouw traject van toegevoegde waarde zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijkheid, drijfveren, interesses, competenties en intellectuele vermogens.

Werken met een acteur

Leer jij door te doen? Volg dan een individuele workshop met een acteur. Er is ruimte voor praktische oefeningen en je kunt binnen een veilige omgeving experimenteren met nieuw gedrag. Daarnaast ontvang je gerichte feedback ten aanzien van je presentatie- en communicatievaardigheden.

Soorten coaching

Life coaching

Heb je behoefte aan verandering? Wil je méér van het leven – meer balans, meer vervulling, meer succes? Of wil je juist mínder – minder stress, minder conflicten, minder problemen?


Management Coaching

Management Coaching ondersteunt leidinggevenden in het op de juiste manier invulling geven aan hun rol en positie als leidinggevende

Burn-out Coaching

Ervaar je dat de balans in je leven niet op orde is en zit je met vragen zoals: ‘Hoe kan ik de balans weer herstellen’? ‘Welke handvatten zijn er om de spanning te verminderen’? ‘Hoe kan ik voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurt’?

Professional Coaching

Professional Coaching richt zich op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van professionals in hun dagelijks functioneren zodat zij nog meer waarde kunnen toevoegen voor zichzelf en voor de organisatie.

Loopbaan Coaching

Zit je met vragen zoals ‘Wat maakt dat ik niet happy ben in mijn werk’? ‘Hoe kan ik iets doen wat ik echt leuk vind’? ‘Wat vind ik eigenlijk echt leuk’? ‘Waar ben ik nou echt goed in’? ‘Welke baan past bij mij’? ‘Hoe benut ik mijn talenten optimaal’? ‘Is het wel verstandig nu van baan te wisselen’?