Maak een 101 to do list (Bucket list) V3

Onderwerp uitleg

Bucket list

Het maken van een Bucket list is gebaseerd op de film the bucket list.
Miljonair en zakenman Edward Cole (Jack Nicholson) en automonteur Carter Chambers ( Morgan Freeman) hebben geen enkele overeenkomst, behalve de kanker waar ze allebei aan zullen komen te overlijden. In het ziekenhuis komen ze samen op een kamer te liggen en krijgen tegelijkertijd te horen dat ze niet meer zullen genezen en dat ze nog een half jaar tot een jaar te leven hebben. In de film zie je hoe ze op hun eigen manier hun gevecht tegen de ziekte aan het strijden zijn. Op een gegeven moment besluiten ze samen weg te lopen en alle dingen te doen die nog op de bucket list staan die Carter ooit opgesteld had. Tijdens deze reis maken ze geweldige en bizarre dingen mee en worden ze zelfs vrienden.
Op basis van deze inspirerende film zijn honderden mensen met hun eigen bucket list aan de slag gegaan. Met als doel zo veel mogelijk mooie ervaringen uit dit leven te halen.

Wat is een Bucket list

Een Bucket list is een lijst die je samenstelt met alle dingen die je in je leven nog zou willen doen. Al je dromen en wensen kun je op deze lijst kwijt. Een soort ’to do lijstje’ waar je ook je gedane zaken/ activiteiten op af kunt vinken.
Een bucket list maken is prima om jezelf doelen te stellen. Die dingen op een lijst schrijven die je in je leven nog gedaan wilt hebben.

Maar het is meer door over deze lijst na te denken, ben je bezig jouw verlangen wensen en smaak vorm te geven. Door jezelf te dwingen stil te staan wat voor jou. Maar het is meer door over deze lijst na te denken, ben je bezig jouw verlangen wensen en smaak vorm te geven. Door jezelf te dwingen stil te staan wat voor jou.

belangrijk is in het leven, wordt je je zelf bewust wat voor jou de moeite waard is waar jij voor wil gaan.
Doordat het gaat over jouw eigen doelen, neem je het stuur weer in eigen handen. Jij weet immers waar jij naar toe wil

.

Aan het werk

Door je zelf heel vaak de vragen te stellen wat wil ik nu, waar geniet ik van, wat vindt ik mooi, lekker en wat wil ik nog, ga je meer luisteren naar jouw innerlijke wensen en verlangens. Niet de doelen van mensen in jouw omgeving maar echt om jouw doelen.

Belangrijk dus, besteed er veel tijd aan en je zult merken dat het bezig zijn met deze lijst heel veel met je gaat doen.

Haalbare periode

Denk bij het maken van jouw lijst niet in periodes van 20 jaar. Je weet nooit hoe je leven er tegen die tijd uit ziet en ‘uitstel is afstel’. Maak een bucketlist voor een overzichtelijke periode van bijvoorbeeld de komende 2 jaar.

Hoeveel items

Het doel is 101 items op de lijst te krijgen, je zult merken dat dat heel lastig haal baar is. Neem er de tijd voor laat de lijst langzaam groeien. Haal items eraf als ze niet goed meer voelen en zet er weer nieuwe op. Een organisch geheel dus. Het doel is 101 items.

Inspriratie

Ideeën bucketlist

Natuurlijk zijn er genoeg landen die je op je lijst wilt zetten, in feite zou je de hele wereld wel willen bereizen. Probeer er toch maximaal 3 uit te kiezen, zo wordt je gelijk bewust van de landen die het hoogst op jouw prioriteitenlijst staan.
Verder moet je proberen zo breed mogelijk te denken, van taalcursus tot bezoek aan het Rijksmuseum. Zet er ook wat kleinere dingen op zoals de boodschappen van je buurvrouw tillen of ‘The Secret’ lezen. Het is belangrijk dat je regelmatig iets kan afstrepen van je lijst, zodat de motivatie niet zal afnemen.

Tip!

Probeer je lijst niet online of op je computer te maken, vaak vergeet je er dan weer naar te kijken. Pak ouderwets pen en papier en hang het resultaat ergens in het zicht (bijvoorbeeld op het toilet).
Je kunt ook een deel van je muur verven met krijtverf en je bucketlist hierop schrijven. Dit zorgt gelijk voor leuke gesprekken zodra er mensen over de vloer komen! Bovendien stimuleert het jou om de lijst af te werken en dat is uiteindelijk toch het doel!

Hier zijn 5 vragen die je jezelf kunt stellen bij het opstellen van je Bucket List

1 Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?
2 Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?

3 Wat wilde je als kind altijd al doen…?
4 Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?
5 Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?

Meer lezen

Bron