Wie je ook bent, wat je ook doet verandering is altijd mogelijk.

Ik ondersteun je om steeds meer jezelf te worden.

Wie:

Ik ben Ton Fontijn psycholoog coach en trainer en ik stimuleer mensen meer geluk en plezier te ervaren en hun potentieel te benutten. Ik heb me gespecialiseerd in het ontrafelen van belemmerende overtuigingen en beperkende gedachten.

Ik richt mij op alle menselijke thema’s in organisaties, zoals o.a. leiderschap, teamwork, besluitvorming, conflicthantering, ziekteverzuim en organisatieontwikkeling. 

Naar de oorspronkelijkheid en authenticiteit terug.

WAT DOE IK

Leiderschaps coaching

Missie visie focus van jou of je bedrijf

Vergroot je impact als leidinggevende

Cariere ontwikkeling

Carriere coaching

Online programma jouw unieke zelf

Loopbaan assessment

Vitaliteits coaching

Je veerkracht vergroten

Wat:

Hoe:

Door beperkende gedachten om te zetten ontstaat coaching van binnenuit. Dit heeft een grote impact op het gedrag, de gezondheid, relaties en prestaties.

Openheid is een belangrijke sleutel. Openheid naar jezelf waardoor je zelfbewuster wordt, authentieker en je meer verantwoordelijkheid voor je leven neemt. Openheid naar de ander waardoor je makkelijker met elkaar om kan gaan.

Verschillende principes liggen ten grondslag aan mijn aanpak. Die gebaseerd is op de The Human Element: 

 • De kern van al het menselijk functioneren is het zelf (zelfconcept). 
 • In de beste oplossingen voor organisatie- en leiderschapvraagstukken is zelfbewustzijn een belangrijke eerste stap. 
 • Dieper zelfbewustzijn leidt tot zelfacceptatie en gevoel van eigenwaarde. 
 • Als mensen meer zelfbewustzijn en eigenwaarde creëren, worden ze opener en eerlijker naar elkaar.

Ik begeleid als coach en psycholoog mensen hun doelen te realiseren op een gezonde manier en meer te genieten van het hier en nu.

Ik Coach.

Coaching is een bewezen en geaccepteerde vorm van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De coach stelt zich op procesbegeleider, facilitator, adviseur en sparringspartner.

E-learning.

Volg een online cursus naast mijn coachen trajecten. Op deze manier wordt het coachingstraject ondersteund met inspirerende video’s en relevante informatie. 

Wat wil je

Wanneer ga je naar een coach of een psycholoog

Coaching is een bewezen en geaccepteerde vorm van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De coach stelt zich op procesbegeleider, facilitator, adviseur en sparringpartner.
Door kritieke situaties samen te bespreken krijg je meer zicht op de effecten van je eigen gedrag en opstelling. Je vergroot je zelfbewustzijn en leert binnen een veilige omgeving te experimenteren met nieuw gedrag.

Hoe ziet een coachingstraject eruit:

Vrijblijvend kennismaken

Wil je weten of er voldoende aansluiting is om over te gaan tot een traject? Neem contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

3-gesprek met je leidinggevende

Wil je je leidinggevende betrekken bij het coach traject? Door te starten met een 3-gesprek kan ik jouw (ontwikkel)doelstellingen verder aanscherpen en afstemmen met jouw manager.

Evaluatie en reflectie Verslag

Na afloop van het traject zal ik samen met jou het traject evalueren. Hierbij maken wij gebruik van een reflectieverslag. Je kunt het traject ook afsluiten met een 3-gesprek met je leidinggevende.

Resultaat

Ik begeleid al meer 25 jaar mensen die zich aan het ontwikkelen zijn, waarvan visie, daadkracht en creativiteit wordt verwacht.

Ik spiegel je wat ik zie, ik luister en geef je terug wat ik voel. Ik gebruik mijn kennis en intuïtie. Zo help ik je vooruit naar die stap die je tot nu toe niet in je eentje kon zetten.

 • Meer liefde in je relaties.
 • Meer lol in je vriendschappen.
 • Meer Flow in je werk.
 • Meer tijd met je gezin.
 • Mooie vakanties.
 • Mooie vriendenkring.
 • Meer tijd om te sporten zodat je je weer fris en energiek voelt

Ik ben afgestudeerd psycholoog en coach, ik werk niet vanuit een vast stappen plan of een vaste rigide methodiek. Ik gebruik naast mijn coaching e learning trajecten omdat dit gewoon het proces sneller laat gaan. Immers tijdens de sessie geen uitleg en video’s, dat kan je thuis doen in je eigen tijd.

Maar het gaat om het gesprek, gewoon van mens tot mens. Voelen, ervaren bewust worden en op die manier leren om vooruit te komen.


Je doelen bereiken op zo’n manier dat de weg ernaar toe ook leuk is.

Over mij

Al dertig jaar mag ik met mensen werken. Ik heb mensen mogen trainen, coachen en heb een eigen psychologie praktijk gehad. Wat mij hierin boeide was het grote potentieel dat mensen hebben, maar ook hoe mensen zichzelf tegen en klein kunnen houden. Het is voor mij de uitdaging om samen met mijn klanten te kijken hoe ze het leven leuker kunnen maken. Door hun potentieel te benutten en meer gaan genieten van wat er allemaal al is.

Ieder mens is uniek. Elk traject is dus maatwerk. Het gaat er in die trajecten om samen op zoek te gaan om jouw je doelen te realiseren. Het gaat erom dat jij jouw eigen keuzes gaat maken. Daarvoor is nodig dat je inzicht krijgt in ingesleten denk en gedrag’s patronen en overtuigingen, je leert ze herkennen en doorbreken. Daardoor leer je zelf meer eigen keuzes te maken en deze ook in te gaan zetten in de dagelijks realiteit

Enele opdrachtgevers:

Testimonials

“Ik heb Ton Fontijn leren kennen als een coach die je leert om op positieve wijze naar de wereld te kijken. Door zijn coaching leer je naar je zelf te kijken en zo je kracht te (her)vinden. Ton weet als geen ander deze kracht in je naar boven te halen. Na mijn loopbaan bij mijn vorige werkgever had ik een periode van heroriëntatie nodig. Ton heeft me geholpen om mijn kompas op een nieuwe koers te zetten. Ik heb zijn coachingstraject met veel plezier doorlopen.”

Wiljan Bolier

Commercieel Manager bij Rasenberg Infra B.V. & Projectleider combinatie BNRA Gladheid