Over mij: Ton Fontijn

Mijn verhaal

Ik ben Ton Fontijn. Ben al meer als 30 jaar psycholoog en ik hou van mijn vak. Ik heb een fijn gezin en ben graag in de natuur om te fietsen en te wandelen. Fotograferen is mijn grote hobby.

Mensen hebben veel mogelijkheden die niet tot goed uit de verf komen. Mensen zijn vaak niet gelukkig omdat ze focussen op wat er niet is. Wij, mensen, beperken ons zelf vaak door denkpatronen die niet helpend zijn, het gaat dan over patronen en belemmerende overtuigingen.

Op 12-jarige leeftijd ontdekte ik al hoe belangrijk is om je niet door de mensen om je heen te laten beperken. Ik heb de pech dyslectie te hebben waardoor ik heel laag scoorde op school. Ik had het geluk om mensen tegen te komen die dat relativeerden en mij wezen op mijn mogelijkheden. Als ik die mensen niet tegen was gekomen had ik het geloofd: “Ik ben niet goed genoeg”. Dit was dan mijn mantra geweest en was daar ook naar gaan leven. Door die paar positieve signalen op te pikken, kon ik gaan doen wat ik graag wilde: mezelf ontwikkelen. Ik heb me door de middelbare school heen geworsteld en ben uiteindelijk gaan studeren: Psychologie.

Ik was al heel snel geïnteresseerd in die psychologie die zich concentreert op wat er goed gaat bij mensen en hoe je dat uit kunt bouwen. De positieve psychologie.

Natuurlijk gaat het soms minder met mensen en is gelukkig zijn ver weg. Maar ook dan is het goed om te kijken wat de mogelijkheden zijn in plaats van maar te blijven focussen op wat is er mis gegaan.

In mijn werk wil ik degene zijn die mij destijds als 12-jarige stimuleerde. Ik ben heel dankbaar als ik mensen meer bij hun geluk en succes kan brengen.

Voor mij zijn in mijn werk drie zaken belangrijk:

  • Je persoonlijk ontwikkelen, eruit halen wat erin zit, successen boeken. Op een voor je lijf gezonde en voedende manier die energie en vooral lol geeft.
  • Meer leren genieten van wat er al is. Dat gaat voor mij over levenskunst. Je bewust worden dat er al heel veel is om blij van te worden. We hebben maar 1 leven, wat doe je ermee.
  • De natuur als voedende en inspirerende omgeving die genezend en inspirerend is.

Wat kan het je opleveren om ervoor te kiezen om juist bij mij te komen? Ik hou van mijn vak en het is mijn passie om mensen bij hun potentieel te brengen, waardoor zij meer van het leven genieten, plezier en success hebben. Ik hou me beroepshalve bezig met alles wat mensen beter, gezonder en vitaler maakt in hun werk.

In een persoonlijk gesprek vertel ik hier graag meer over. Maak hier een afspraak voor een kennismaking gesprek.

Wat kan ik voor jou doen?

Wanneer ga je naar een coach of een psycholoog?


Coaching is een bewezen en geaccepteerde vorm van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De coach stelt zich op procesbegeleider, facilitator, adviseur en sparringpartner.
Door kritieke situaties samen te bespreken krijg je meer zicht op de effecten van je eigen gedrag en opstelling. Je vergroot je zelfbewustzijn en leert binnen een veilige omgeving te experimenteren met nieuw gedrag.

Jij komt in beweging

Doordat je zelf wordt aangezet tot nadenken stimuleert coaching het nemen van verantwoordelijkheid en vergroot je daarmee je zelfsturend vermogen. Je vindt antwoorden op de vragen die je hebt en bedenkt zelf oplossingen voor lastige situaties. Dit maakt je ook weerbaarder voor de toekomst.

Belangrijke informatie!:

Ik ben aangesloten bij:
– NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
– NOLOC (Nederlandse beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs)
– Vgzp Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen)


kennismaken?

Wil je weten of het klikt? Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
Binnen 24 uur neem ik contact met je op voor het inplannen van een afspraak.Feedback & Reviews

Hieronder een greep van wat mensen over mij zeggen.

“De kwaliteit van mijn leven is absoluut op een hoger niveau gekomen de afgelopen jaren. Sinds ik mijn passie door dit traject ontdekt heb en mijn droom ben gaan volgen, leef ik veel intenser. Daarvoor ben ik dankbaar.”

Jacco

“Ik ben inderdaad de opleiding gaan volgen. Hier heb ik geen seconde spijt van gehad en afgelopen juli ben ik geslaagd! Het is allemaal heel goed gegaan! Dit wilde ik je toch even laten weten. Dank je wel nog voor je geweldige advies!”

Hanneke

“Cedrus bleek een ste­vig team die ons bedrijf en de medew­erk­ers door een stor­ma­chtige peri­ode hebben geleid, met een plaats­ingsper­cent­age van meer dan 60 pro­cent. Boven verwacht­ing goed, hele­maal TOP!!!!!.”


Jeroen JordensLaat mij je helpen om je doelen op een goede en gezonde manier te halen.