Schrijf jezelf een brief 10

Het schrijven van een brief aan jezelf waarin je jezelf een 10 geeft, kan een krachtige en positieve oefening zijn om je zelfvertrouwen te vergroten. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Positieve affirmatie: Door jezelf te beoordelen met een 10, geef je jezelf een krachtige positieve boodschap. Dit kan helpen om jezelf te zien als succesvol en bekwaam, in plaats van jezelf neer te halen.
  2. Het versterken van je mindset: Het schrijven van een brief waarin je jezelf een 10 geeft, kan helpen om je mindset te veranderen en je te richten op het positieve. Het kan je helpen om jezelf te zien als een persoon die in staat is om te slagen in plaats van een persoon die faalt.
  3. Het verhogen van je zelfvertrouwen: Door jezelf te beoordelen met een 10, kun je jezelf meer zelfvertrouwen geven en jezelf in staat stellen om uitdagingen aan te gaan. Het kan je helpen om te geloven dat je de vaardigheden en capaciteiten hebt om succesvol te zijn in wat je ook wilt doen.
  4. Reflectie en zelfbewustzijn: Het schrijven van een brief aan jezelf waarin je jezelf een 10 geeft, kan je helpen om te reflecteren op je eigen sterke punten en vaardigheden. Dit kan je helpen om je bewust te worden van je eigen capaciteiten en te erkennen wat je al hebt bereikt.

Kortom, het schrijven van een brief aan jezelf waarin je jezelf een 10 geeft, kan een krachtige oefening zijn om je zelfvertrouwen te vergroten, je mindset te veranderen en jezelf te helpen uitdagingen aan te gaan.

opdracht

Ga een brief schrijven aan een dierbare. Dat kan bijvoorbeeld je oma zijn. Het is in ieder geval iemand die volledig in jou gelooft en het allerbeste met je voor heeft. 

De brief schrijf je alsof het een half jaar of een heel jaar later is. Je beschrijft precies aan je dierbare waarom jij jezelf een 10 geeft. Je begint de brief met: Ik geef mijzelf een 10! Vervolgens geef je in je brief in ieder geval aan:

  • welke keuzes jij het afgelopen (half) jaar hebt gemaakt en waarom je daar zo blij of tevreden mee bent .
  • welke resultaten je op dat moment hebt behaald, en waar dat uit blijkt. Je vertelt ook hoe je dierbare dat kan zien of merken. Ook beschrijf je natuurlijk waar jij dat zelf aan merkt.
  • welke stappen  je hebt ondernomen om dat te bereiken en wie jou daarbij hebben ondersteund. Ook vertel je hoe ze dat hebben gedaan en hoe dat voor jou was.

Je eindigt je brief met: … en daarom geef ik mijzelf een 10!